2011. április 22., péntek

Gyümölcsszezon!

Gondolom nem vagyok egyedül a gyümölcsimádatommal. Most, hogy itt a tavasz, virágoznak a gyümölcsfák, egyre közelebb kerülünk a szüreteléshez is - nem is kell mondanom mennyire várom már, hogy lehessen málnát meg ribizlit legelni a kertben... :) A mi kertünkben van eper, málna cseresznye, meggy, barack, alma, körte és szilva is. Nálatok laknak-e állatok...? Öööö, gyümölcsfák? :)

Íme Trilla gyümölcsöskertjének néhány lakója.

zöldalma medál

málna

citrom

cseresznyés kitűző

eper

nem annak indult, de szerintem kiwi lett belőle :)

...és a lista folyamatosan bővül. :)
Melyik a kedvenc gyümölcsöd?

2011. április 19., kedd

Hétfői tervek kedd reggel

Vadjutka nemrégiben indított egy poszt-sorozatot, melyben összegyűjti heti kreatív terveit.
Gondoltam, én is csatlakozom hozzá. :)
Igaz, hogy már kedd van, de tegnap annyira sok dolgom volt, hogy szemernyi időm sem maradt lejegyezni a heti terveimet.

Nos, elsősorban a megrendelésekkel szeretnék elkészülni, lesz gyurmázás és varrogatás is dögivel.
Én azok közé tartozom, akik nem tudnak rendben, rendezett helyiségben dolgozni. Folyton szétpakolok, fonalak, filcek, gombok, flitterek, gyöngyök, tollak szerteszét - és akkor még nem esett szó a palettáimról és inspirációs csomagomról. Nem ártana kialakítani egy rendszert, ami mégis keretbe foglalja a "műhelyemet" és nem kell fél órát kutakodnom egyetlen dolog után. A hetem egyik legfontosabb feladata tehát ez - rendszerezés. Valahogy minden hét elején előjön ez a téma - remélem ezúttal lesz rá megoldás is. Esetleg, ha valakinek van tutibiztos tippje, megoszthatja velem! :D



2011. április 18., hétfő

Díjat kaptam!

Régebben, mikor még nem blogoltam és nem is alkottam, mindig irigykedve olvasgattam más kézművesek díjakkal kapcsolatos blogbejegyzéseit. Gondoltam,  hogy milyen jó érzés lehet mástól hasonló elismerést kapni... és tényleg az! :)
A múlthéten díjat kaptam Meselány Idától! Ez az első ilyesfajta elismerésem, és nagyon örülök neki! :)



Ez a díj most tovább vándorol Gerdushihoz. Ha nem ismernétek, mindenképp nézzetek be hozzá! Ha ismeritek, akkor is.. :)

2011. április 16., szombat

TRILLA*JÁTÉK

Mivel a Facebook-os Trilla oldalon tegnap elértük az 500 főt, ezért most újra játszunk! :)
Nagyon örülök neki, hogy ennyien csatlakoztatok, szóval úgy éreztem, szívesen kedveskednék nektek, így a nyertes három nyeremény között választhat majd.

A játék menete a következő:
- lájkold a Trillát Facebook-on , vagy legyél a blogom követője,
- ha a Facebook-on játszol, oszd meg a játék felhívását a Share/Megosztás-ra kattintva
- bejegyzésben írd meg, hogy melyik nyereményt választod, ha te nyersz

A játék most kezdődik és április 20-án (szerdán) éjfélkor ér véget.
Íme a nyeremények:
*pipacsos hajpánt
*katicás bedugós füli
*madárkás kulcstartó






Mindenkinek sok szerencsét! :)

2011. április 13., szerda

Folkosan

A technika egész nap játszadozik velem, és már nagyon unom. Délelőtt óta azon vagyok, hogy feltöltsek egy, azaz 1 képet Facebook-ra, de nem sikerül.
Szóval most jól kitolok vele, felteszem ide, nézzétek meg!

Nagyon közel állnak hozzám a népies motívumok, 17 éve néptáncolok, szeretem ezt a világot, a hangulatát, szóval úgy gondoltam, ideje beleszőni őket a munkáimba.

Íme egy kitűző. Remélem tetszik!

Tizennyolc még, tizennyolc!

A Facebook-os oldalamon már négyszáznyolcvanketten (482!!!) vagyunk! Az 500 egy szép kerek szám, ezért úgy gondoltam, hogy ha elérjük ezt a számot, tehát ha csatlakozik még 18 ember, akkor játszunk, mondjuk valami kedves ékszerért, hajpántért, vagy bármiért.

Szóval arra kérlek Titeket, kedves Olvasók, ha regisztrálva vagytok a Facebook-on és ha ezidáig nem tettétek még, lájkoljátok a Trilla oldalát, hogy mihamarabb elérkezzen a várva-várt játék!
És Ti, kedves Facebook-olók, ha már lájkoltok, legyetek a blogom olvasói, mert bizony egyszer elérkezik az a játék, melyet a blog olvasói (követői) között hirdetek meg...! :)

2011. április 11., hétfő

színterápia... PIROS

A PIROS a legforróbb szín! A vérkeringésre nagy hatást gyakorol (szóval ha állandóan hidegek a lábaid, húzz piros zoknit - viccen kívül! :) , fokozza a teljesítőképességet és a vitalitást. Szerintem a vörös a legnőiesebb szín, önbizalmat is ad, ezért jó, ha viselünk némi pirosat.. :) Túlzásba viszont nem szabad vinni - a sok piros mellé kell egy kis zöld (hiszen ez a komplementere).

Imádom ezt a színt. Kicsi korom óta a legnagyobb kedvenc (bár azért néha jön a zöld és jól lenyomja...). Rengeteg piros ruhám van, a vörös körömlakkért és rúzsért, cipőért is oda vagyok. Egyszóval lehet ruha, virág, táska, bútor, ékszer, ágytakaró vagy bármi más: nekem mindegy, csak a színe legyen vörös.
... jól látszik ez, itt is :


vidám piros füli

éljen a cseresznye és a kitűző, na meg aki kitűzi! :)

epret a fülbe!

rózsás gyűrű

katicás fülbevaló

pipacsos csatok és hajpánt - ÓRIÁSI kedvenc! :)

2011. április 8., péntek

színterápia... ZÖLD

Imádom a színeket. Az összeset. Na jó, nem az összeset, például a fekete, a szürke és a barna annyira nincs a szívem közepében. Ezzel ellentétben minden életigenlő színt, például a sárgákat, zöldeket, kékeket és a piros számtalan árnyalatát nagyon,de nagyon kedvelem. A színek szeretete nálam nem korlátozódik bizonyos tárgyakra, mint pl. az egyik nagymamám esetében, aki nagyon szereti a sárgát, de csak a konyhájában levő szekrény fiókjainak fogantyúiként tudja elviselni, ruhaként ki nem állhatja.

Biztos vagyok benne, hogy a színek hatásairól mindannyian hallottatok már. A színterápia nem trendi (nem szeretem ezt a szót, mert úgy gondolom, hogy ami trendi, az mulandó), hanem szórakoztató! Senkit nem szeretnék megbántani, de igazán érdekes és érdemes kipróbálni, hogy ha sokáig hordunk mondjuk szürkét, milyen lesz a hangulatunk és milyen, ha mondjuk világos színekbe öltözünk. :)

Nézzük a ZÖLDet.
A zöld nyugtató hatással bír. Egyensúlyt és harmóniát teremt testi, lelki és szellemi szinten egyaránt. Élénkíti az idegeket, csökkenti a kimerültséget, fáradtságot. A zöld a regenerálódás színe. 

Péntek örömére regenerálódjunk zölddel! :) Ti szeretitek?


leveles fülbevaló

zöldalma medál

rózsás gyűrű

levél a fülbe






2011. április 6., szerda

Miskolci Húsvéti Kézműves Vásár

2011.április 16-án kézműves vásár lesz Miskolcon. Remélem sokan eljöttök! Érdemes lesz, hiszen számos kézműves kínálja majd portékáját.
Íme a rendezvény flyere.