2011. április 8., péntek

színterápia... ZÖLD

Imádom a színeket. Az összeset. Na jó, nem az összeset, például a fekete, a szürke és a barna annyira nincs a szívem közepében. Ezzel ellentétben minden életigenlő színt, például a sárgákat, zöldeket, kékeket és a piros számtalan árnyalatát nagyon,de nagyon kedvelem. A színek szeretete nálam nem korlátozódik bizonyos tárgyakra, mint pl. az egyik nagymamám esetében, aki nagyon szereti a sárgát, de csak a konyhájában levő szekrény fiókjainak fogantyúiként tudja elviselni, ruhaként ki nem állhatja.

Biztos vagyok benne, hogy a színek hatásairól mindannyian hallottatok már. A színterápia nem trendi (nem szeretem ezt a szót, mert úgy gondolom, hogy ami trendi, az mulandó), hanem szórakoztató! Senkit nem szeretnék megbántani, de igazán érdekes és érdemes kipróbálni, hogy ha sokáig hordunk mondjuk szürkét, milyen lesz a hangulatunk és milyen, ha mondjuk világos színekbe öltözünk. :)

Nézzük a ZÖLDet.
A zöld nyugtató hatással bír. Egyensúlyt és harmóniát teremt testi, lelki és szellemi szinten egyaránt. Élénkíti az idegeket, csökkenti a kimerültséget, fáradtságot. A zöld a regenerálódás színe. 

Péntek örömére regenerálódjunk zölddel! :) Ti szeretitek?


leveles fülbevaló

zöldalma medál

rózsás gyűrű

levél a fülbe






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése